Main Menu

Blog
04
Αυγ

Ένα βήμα μπροστά από ολόκληρη τη χώρα

Γράφτηκε από  Αντώνιο Τσαγκάλη

Ένα βήμα μπροστά από ολόκληρη τη χώρα Αντώνιος Τσαγκάλης
Ορθοπαιδικός – Χειρουργός
Διευθυντής Γ΄ Ορθοπαιδικής Κ λινικής - Επανορθωτικής Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Συνεχής εξέλιξη και πρωτοπορία, σε ένα πρότυπο ίδρυμα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

 

H μεγάλη επανάσταση έγινε το 2010, από τότε δηλαδή που άρχισε να λειτουργεί το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, και έτσι δεν υπήρχε πλέον η ανάγκη να πραγματοποιούμε τα δύσκολα χειρουργεία εκτός Λάρισας. Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι ένας φιλόξενος χώρος. Στην αρχή του εγχειρήματος, θυμάμαι τα πρώτα τέσσερα χειρουργεία, ξεκινήσαμε με κάποιες αρθροσκοπήσεις. Σήμερα, στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχουμε φτάσει στο σημείο να πραγματοποιούνται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, επεμβάσεις στο κρανίο, ακόμη και πολύ μεγάλα και δύσκολα χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη. Επιπλέον, βλέπω μέσα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας να συγκεντρώνεται πλέον το δεκαπλάσιο επιστημονικό προσωπικό, σε μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης και πρωτοπορίας.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, λοιπόν, προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κάτι που παγκόσμια αποτελεί πλέον γεγονός: να έχουμε εξειδικευμένες ομάδες ιατρών σε συγκεκριμένα αντικείμενα, ούτως ώστε σε κάθε ειδικότητα να υπάρχουν οι αντίστοιχες υπο-ειδικότητες, πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς, με στόχο την επιτυχή αποκατάσταση των προβλημάτων υγείας του ασθενούς. Εδώ στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είμαστε ένα βήμα μπροστά από ολόκληρη τη χώρα, καθώς, όπου κι αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο, αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατρών που έχουν λάβει διεθνείς πιστοποιήσεις για τον εαυτό τους και όχι οργανωμένα ως κλινικές.

Η Γ' Ορθοπαιδική Κλινική αριθμεί μέχρι σήμερα δέκα συναδέλφους γιατρούς, οι μισοί από τους οποίους είναι ήδη πιστοποιημένοι σε πολύ εξειδικευμένα αντικείμενα της Ορθοπαιδικής, ενώ αναμένονται και άλλοι.

Η εξελιγμένη τεχνολογία, που απευθύνεται σε όλους τους τομείς της ιατρικής, είναι εκείνη που θα μας επιτρέψει με τη χρήση της να λύσουμε πολλά και πολύπλοκα ιατρικά προβλήματα, βοηθώντας ουσιαστικά τον ασθενή.

Από την στιγμή που εδώ διαθέτουμε και τις πιστοποιήσεις και την τεχνολογία, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν ασθενείς με συγκεκριμένα προβλήματα να μη χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουν εκτός Θεσσαλίας, είτε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είτε εκτός Ελλάδας, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αυτή λοιπόν η διαπίστωση, αλλά πολύ περισσότερο η ανάγκη, μας ώθησε στο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και, εκμεταλλευόμενοι και τις γνώσεις άλλων συνεργατών μας, τη ζωτικότητα και την αντοχή των νεότερων σε ηλικία συναδέλφων, να αρχίσουμε κάποιες επεμβάσεις πάνω στο κομμάτι της επανορθωτικής χειρουργικής των άκρων ή τις αναθεωρήσεις -δηλαδή τις επεμβάσεις για δεύτερη, τρίτη ή πέμπτη φορά σε ένα ισχίο ή σε έναν ώμο-, τεχνικά πολύ δύσκολες και απαιτητικές επεμβάσεις.

Στο κομμάτι της σπονδυλικής στήλης, ένα αντικείμενο που υπηρετώ εδώ και είκοσι χρόνια, θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο δύσκολες και εξειδικευμένες επεμβάσεις. Θα φροντίσουμε ασθενείς που αντιμετωπίζουν σύνθετες καταστάσεις, επεμβάσεις που ήταν υψηλού κόστους και χωρίς να υπάρχει το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό για να τις υπηρετήσει. Εδώ στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχουμε καταφέρει με οικονομίες κλίμακας να επιτύχουμε τη μείωση του κόστους για τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και έτσι αυξάνεται η δυναμική της προσπάθειας. Από μόνος του κανένας, όσο καλός κι αν είναι, δεν μπορεί να πετύχει αυτά που μπορούν πολλοί μαζί.

Η Γ' Ορθοπαιδική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ασχολείται με την επανορθωτική χειρουργική άκρων και σπονδυλικής στήλης, με τεχνικές ελάχιστης παρέμβασης, κλασικές, αλλά και ειδικές αρθροπλαστικές. Τεχνικά, υπάρχει όλη η υποστήριξη και διαθέτουμε αυτήν τη στιγμή ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον πλανήτη, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να εφαρμόσουμε όλες τις σύγχρονες τεχνικές.

Σε μια τριετία θα ήθελα να δω τον κόσμο, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, να έρχεται με εμπιστοσύνη για να κάνει αυτού του είδους τις επεμβάσεις που σας περιέγραψα. Θα ήθελα να δω τους νέους γιατρούς να είναι αυτάρκεις και να επεκτείνουν το τμήμα, προχωρώντας όλο και πιο μπροστά με νέες τεχνικές και είμαι βέβαιος πως, με τη στήριξη του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και τη συνεχή διάθεση για αναβάθμιση και καλή συνεργασία, αυτό θα συμβεί και θα είναι προς όφελος κυρίως του ασθενούς.

Αναζήτηση στο Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Newsletter