Main Menu

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Τηλέφωνο επικοινωνίας

2410 996000

 

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα η οποία παρέχει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, θέλοντας να συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας της υγείας και της ζωής των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών.

 

Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της μονάδας βρίσκονται στο ισόγειο της Κλινικής  και διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο με  άνετη πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα και ξεχωριστό parking για τους ασθενείς της μονάδας. Η διαμονή κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης είναι άνετη και ευχάριστη, καθώς για κάθε αιμοκαθαιρόμενο διατίθεται:

 • Ατομική εγκατάσταση οξυγόνου
 • Ατομική τηλεόραση και ραδιόφωνο
 • Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet)
 • Ροφήματα και ελαφρύ γεύμα

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει 15 υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίου τύπου, τα οποία αντικαταστάθηκαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2019, ώστε να εφαρµόζονται όλες οι πρωτοποριακές μέθοδοι αιμοκάθαρσης:

 • Κλασική αιμοκάθαρση
 • Online αιμοδιαδιήθηση
 • Ξηρά αιμοκάθαρση

Εξυπηρετεί 3 βάρδιες ημερησίως και σε κάθε βάρδια υπάρχει πλήρης κάλυψη από Νεφρολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπλέον, παρέχεται δυνατότητα αιμοκάθαρσης και για περιστατικά νεφρικής ανεπάρκειας σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα της Κλινικής (πχ. Μ.Ε.Θ., ορθοπεδικά, καρδιολογικά).

 

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Στελεχώνεται από καταξιωμένους Νεφρολόγους και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία σε μονάδες αιμοκάθαρσης και γνωρίζουν σε βάθος τις πολύπλευρες κλινικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες των χρονίως πασχόντων.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υποστηρίζεται συστηματικά από:

 • Καρδιολόγο με εμπειρία στα προβλήματα των νεφροπαθών, ο οποίος έχει την τακτική καρδιολογική παρακολούθηση των αιμοκαθαιρόμενων.
 • Ομάδα αγγειοχειρουργών για τη δημιουργία και διόρθωση αγγειακής προσπέλασης (fistula, τοποθέτηση μοσχεύματος ή μόνιμου υποκλείδιου ή σφαγιτιδικού καθετήρα) με ολιγόωρη νοσηλεία.
 • Διαιτολόγο με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των υπό αιμοκάθαρση ασθενών.

 

Υποστηρικτικές Υπηρεσίες

 • Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πραγματοποίησης όλων των απαραίτητων, προγραμματισμένων και μη, εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων (αιματολογικές εξετάσεις, υπέρηχοι, αξονικές-μαγνητικές τομογραφίες κ.λπ.).
 • Υποστηρίζεται σε 24ωρη βάση από εφημερεύοντες ιατρούς όλων των βασικών παθολογικών και χειρουργικών ειδικοτήτων.
 • Διαθέτει δίκτυο επικοινωνίας με μονάδες τεχνητού νεφρού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό τη διευκόλυνση μετακίνησης των ασθενών της ΜΤΝ, όποτε και εάν χρειαστεί.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχει την ασφάλεια ενός νοσοκομειακού περιβάλλοντος καθώς λειτουργεί εντός μιας μεγάλης και οργανωμένης Κλινικής. Παρέχεται κάλυψη από:

 • Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
 • Εξειδικευμένη ιατρονοσηλευτική ομάδα η οποία αποτελείται από καρδιολόγο, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή ΜΕΘ, αντιμετωπίζει επί 24ωρου βάσεως επείγουσες καταστάσεις, καθώς εφαρμόζεται το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα Μπλε Κωδικός (CODE BLUE).
 • Δυνατότητα άμεσης νοσηλείας στη Κλινική.
 • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

Προετοιμασία για μεταμόσχευση

Ειδικότερα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρέχεται η δυνατότητα για προετοιμασία των ασθενών που επιθυμούν να μεταμοσχευθούν (προμεταμοσχευτικού ελέγχου λήπτη - δότη) καθώς και παραπομπής των υποψηφίων ληπτών για ένταξη τους στη λίστα αναμονής από αποβιώσαντα δότη σε μεταμοσχευτικό κέντρο της επιλογής τους.

 

Επιπλέον υπηρεσίες

 • Διενέργεια διαδερμικής βιοψίας νεφρού υπό υπερηχογραφικό έλεγχο.
 • Ιατρείο σπειραματικών και ανοσολογικών ειδικών νοσημάτων (π.χ. συστηματικός ερυθυματώδης λύκος, αγγειίτιδα).
 • Παρέχεται η δυνατότητα πλασμαφαίρεσης, λιπιδοαφαίρεσης και MARS - τεχνητό ήπαρ σε νευρολογικά, οφθαλμολογικά, κληρονομικά, ανοσολογικά και άλλα σπάνια νοσήματα.

 

Ασφάλεια ασθενών

Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στη λήψη και την τήρηση των μέτρων ώστε να εξασφαλίζονται απόλυτα οι συνθήκες υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ασφάλεια στη νοσηλεία των ασθενών:

 • Ξεχωριστός απομονωμένος θάλαμος αιμοκάθαρσης για ασθενείς - φορείς ηπατίτιδας Β ή άλλων ιολογικών νοσημάτων.
 • Συνεχής καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων της μονάδας.
 • Αποστείρωση των μηχανημάτων μετά από κάθε βάρδια.

 

Υποστήριξη ασθενών

Η γραμματεία της μονάδας αιμοκάθαρσης παρέχει ενημέρωση προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους για τις παροχές και τα επιδόματα που δικαιούνται και αναλαμβάνει την προετοιμασία των απαιτούμενων εγγράφων από την Κλινική.

 

Πιστοποιήσεις

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι Πιστοποιημένη από την TUV Hellas (θυγατρική του Φορέα Πιστοποίησης TUV Nord της Γερμανίας), με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015 για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης αρίστης ποιότητας.

Είναι διαπιστευμένη  από τον Διεθνή Οργανισμό Ιατρικού Τουρισμού TEMOS International, με έδρα την Γερμανία, για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε διεθνείς ασθενείς και τις σύγχρονες υποδομές της κλινικής.

Από το 2013 έως σήμερα προτείνεται ως Preferred Partner Hospital από τoν Διεθνή Οργανισμό Σκέψης (think tank), Diplomatic Council, ο οποίος έχει µέλη διεθνείς προσωπικότητες της διπλωματίας, της πολιτικής, της βιομηχανίας, της τέχνης και του αθλητισμού. 

 

Η Μονάδα έχει σύμβαση  με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο γραμματείας: 2410 996650

Τηλεφωνικό κέντρο: 2410 996000

Fax: 2410 996650

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Newsletter