Στο Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με τον άρτιο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τους έμπειρους συνεργάτες του, πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση η διάγνωση και η θεραπεία (συντηρητική αλλα και χειρουργική) όλων των ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων.

 

Εξωτερικό Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο

Στο εξωτερικό ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πραγματοποιείται κλινική εξέταση ώτων, ρινός, φάρυγγος, λάρυγγος, σιελογόνων αδένων και τραχήλου. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο βαρηκοΐας και ιλίγγου, στο οποίο πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές εξετάσεις: ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα - έλεγχος ακουστικών αντανακλαστικών, ωτοακουστικές εκπομπές, ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους, θερμός - ψυχρός διακλυσμός, ηλεκτρονυσταγμογραφία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ενδοσκοπικού ελέγχου των περιοχών της ρινός, του ρινοφάρυγγος και του λάρυγγος με εύκαμπτο και άκαμπτο ενδοσκόπιο και φωτογραφική καταγραφή των ευρημάτων.

 

Τμήμα παίδο-ΩΡΛ

Εκτός από την κλινική εξέταση, πραγματοποιείται έλεγχος ακοής νεογνών, βρεφών και μικρών παιδιών, με ωτοακουστικές εκπομπές και ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους (μέθοδος screening). Επίσης διερεύνηση παιδικής βαρηκοϊας - καθυστέρησης ομιλίας με ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους με φαρμακευτικό ύπνο.

 

Χειρουργείο ΩΡΛ

Στις άρτια εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες πραγματοποιούνται όλες οι χειρουργικές, ωτορινολαρυγγολογικές επεμβάσεις, ανοικτές και ενδοσκοπικές, ενηλίκων και παίδων (ώτων, ρινός, παραρρινίων κόλπων, φάρυγγος, λάρυγγος, σιελογόνων αδένων, τραχήλου).

 

Α΄ Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική