Το τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας απευθύνεται σε ασθενείς με διαφόρων μορφών νεοπλάσματα συμπαγείς όγκους και αιματολογικά νεοπλάσματα. Δίνεται έμφαση στη στοχευμένη θεραπεία, σε κατάλληλους χημειοθεραπευτικούς συνδυασμούς που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και ειδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς, σε βιολογικούς παράγοντες, στην ανοσοθεραπεία και στην υποστηρικτική αγωγή. Οι ιατροί είναι σε συνεχή επικοινωνία με κέντρα του εξωτερικού, μετεκπαιδεύονται και παρακολουθούν τα νεότερα δεδομένα των διεθνών συνεδρίων.

Χορηγούνται θεραπείες επί εσωτερικής και εξωτερικής βάσης σε ασθενείς με καρκίνο, με ιδιαίτερα έμπειρο ιατρικό προσωπικό. Συνεργάζεται με εξαίρετους χειρουργούς και ακτινοθεραπευτές και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. αιματολόγους πνευμονολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους, ΩΡΛ, ορθοπεδικούς, οφθαλμιάτρους ενδοκρινολόγους, φυσίατρους και ειδικούς παθολόγους ) για την ολιστική αντιμετώπιση όλων πρακτικά των νεοπλασμάτων. Στην ογκολογικη μας ομαδα συμμετέχουν και άρτια εκπαιδευμένοι νοσηλευτές, ψυχολόγος, διατροφολόγος.

Το τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας διαθέτει τμήμα ημερησίας νοσηλείας και Χημειοθεραπείας εξοπλισμένο με μηχάνημα κάθετης νηματικής ροής αέρα για την προπαρασκευή των κυτταροστατικών φαρμάκων. Στις θέσεις θεραπείας, ο κάθε ασθενής έχει αυτονομία χώρου, με τηλεόραση, εάν επιθυμεί εφαρμογή Virtual Reality, και άλλες ενασχολήσεις που προτείνονται από ψυχολόγο που συμμετέχει στην παρακολούθηση. Οι ασθενείς αφού λάβουν τη θεραπεία τους εξέρχονται του νοσοκομείου με το πέρας αυτής. Εκτός από τη χορήγηση χημειοθεραπείας, ανοσοθεραπείας και στοχευμένων θεραπειών, προσφέρονται δυνατότητες μετάγγισης αίματος και παραγώγων αυτού, μικρής διάρκειας άλλων ενδοφλεβίων αγωγών, για υποστηρικτικές θεραπείες, η σε πόνο (διαθέτει και εξειδικευμένο ιατρείο πόνου που συνεργάζεται), όπως και δυνατότητα ανακουφιστικών πράξεων (παροχέτευση συλλογών).

Συμμετοχή στο Ογκολογικό Συμβούλιο

Το τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας συμμετέχει στο τακτικό Ογκολογικό Συμβούλιο για αποφάσεις που αφορούν στην θεραπεία ασθενών με καρκίνο με συμμετοχή διεπιστημονικής ιατρικής ομάδα, και αποτελείται από ειδικότητες όπως είναι ο Χειρουργός, ο Ακτινοθεραπευτής, ο Ακτινοδιαγνώστης, ο Παθολογοανατόμος και ανάλογα με τις θεραπευτικές ανάγκες από ιατρούς των άλλων ειδικοτήτων με στόχο την σωστή εκτίμηση και θεραπευτική αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς.