Main Menu

Δελτία Τύπου 2020

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Επιτυχημένη λαπαροσκοπική τυφλεκτομή με διεγχειρητική κολονοσκόπηση σε 86χρονο ασθενή!

Με επιτυχία διενεργήθηκε ένα ακόμα απαιτητικό και ασυνήθιστο χειρουργείο από την ομάδα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΏ Θεσσαλίας, σε ασθενή 86 ετών.

Αιτία της επέμβασης υπήρξε ένας μεγάλος πολύποδας στο πρώτο τμήμα του παχέος εντέρου (τυφλό έντερο), διαγνωσμένος από το 2016, ο οποίος δεν γινόταν να αφαιρεθεί ενδοσκοπικά. Τότε προτάθηκε στον ασθενή, ως μοναδική λύση, η ανοιχτή χειρουργική αφαίρεση του πολύποδα με τομή (λαπαροτομία). Ο 86χρονος ασθενής, είχε ήδη χειρουργηθεί προ δεκαετίας με λαπαροτομία, επίσης για μεγάλο πολύποδα στο παχύ έντερο και έφερε πολλαπλές μεγάλες κήλες σε όλο το μήκος της παλιάς τομής, ενώ η παρουσία συμφύσεων ενδοπεριτοναϊκά ήταν σχεδόν βέβαιη. Εξαιτίας της προηγούμενης τραυματικής εμπειρίας του, αρνούνταν όλα αυτά τα χρόνια το νέο χειρουργείο.

Τους τελευταίους μήνες ανέπτυξε έντονο διαρροϊκό σύνδρομο με νεφρική ανεπάρκεια και αναιμία, με αιτία την αύξηση του μεγέθους του γνωστού πολύποδα, αλλά και την εμφάνιση πολυάριθμων μικρότερων πολυπόδων γύρω από αυτόν (carpet lesions), όπως φάνηκε στην νέα κολονοσκόπηση. Οι εκτεταμένες αυτές βλάβες, ενώ καταλάμβαναν ολόκληρο το τυφλό, φάνηκαν οριακά να μην επεκτείνονται στο γειτονικό τμήμα του παχέος εντέρου (ανιόν κόλον) και να μην έρχονται σε επαφή με το σημείο εισόδου του λεπτού εντέρου στο παχύ έντερο (ειλεοτυφλική βαλβίδα), ενώ μακροσκοπικά δεν υπήρχαν σημεία κακοήθειας.

Με τον ασθενή και τους οικείους του συζητήθηκε και αποφασίστηκε η χειρουργική επέμβαση να γίνει λαπαροσκοπικά, ενώ τέθηκε πρωταρχικός στόχος της επέμβασης η αφαίρεση μόνο του τυφλού εντέρου. Για να εξασφαλιστεί, όμως η αφαίρεση όλων των πολυπόδων, χωρίς το ρίσκο να στενέψει η ειλεοτυφλική βαλβίδα, λόγω της οριακής θέσης των βλαβών, ήταν απαραίτητη η διενέργεια διεγχειρητικής κολονοσκόπησης με την μέθοδο του ραντεβού, ώστε η εκτομή του εντέρου να γίνει υπό άμεση ενδοσκοπική όραση. Εναλλακτικά, θα έπρεπε να αφαιρεθεί μεγαλύτερο μέρος του παχέος εντέρου μαζί με την ειλεοτυφλική βαλβίδα (ειλεοτυφλική εκτομή) και να διενεργηθεί ειλεοκολική αναστόμωση, με πιθανή συνέπεια την αύξηση της νοσηρότητας από την αναστόμωση και τη μεγαλύτερη διάρκεια του χειρουργείου.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους Επιμελητές της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Μάριο Κωνσταντίνο Κόκκαλη και κ. Ευάγγελο Μαργώνη. Την διεγχειρητική κολονοσκόπηση διενήργησε ο Γαστρεντερολόγος κ. Χρήστος Ρίζος, ενώ την αναισθησία έδωσε ο κ. Δήμος Χαραλαμπίδης. Σημαντική δε, υπήρξε η συμβολή του Διευθυντή της Κλινικής κ. Ευάγγελου Καναβού στον οργάνωση του όλου εγχειρήματος.

Η λαπαροσκοπική προσέγγιση, με μόλις 3 τομές 5 και 10 χιλιοστών, μείωσε το χειρουργικό τραύμα στο ελάχιστο σε σχέση με την ανοιχτή χειρουργική, ενώ η διεγχειρητική κολονοσκόπηση εξασφάλισε την ελάχιστη απώλεια εντέρου, με ασφάλεια, αλλά και ριζική αφαίρεση της νόσου. Μετά την επέμβαση ο ασθενής μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο νοσηλείας και πήρε εξιτήριο την 3η ημέρα.

Για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε, πως η προχωρημένη ηλικία και τα προηγούμενα χειρουργεία στην κοιλιά, δεν αποτελούν αντένδειξη για τη λαπαροσκοπική χειρουργική σε παθήσεις του παχέος εντέρου. Προϋπόθεση είναι η εμπειρία και εξειδίκευση του χειρουργού στην λαπαροσκοπική χειρουργική, η υποστήριξη από έμπειρους και ικανούς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (αναισθησιολόγους, γαστρεντερολόγους), καθώς και η διαθεσιμότητα της πλέον σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής, που προσφέρεται στο ΙΑΣΏ Θεσσαλίας.

 

 

https://bit.ly/1stsurgicalclinic-iasothes 

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Πρότυπο Κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Κεντρική Ελλάδα! – Συνεργασία με την Μονάδα Assisting Nature

Στόχος το όνειρο για την απόκτηση ενός παιδιού σε κάθε ζευγάρι που θα μας επισκεφθεί να γίνει πραγματικότητα

Νέα εποχή ξεκινά για τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, καθώς ξεκινά συνεργασία με τη Μονάδα Αναπαραγωγής Assisting Nature, με στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Με τη συνεργασία αυτή επισφραγίζεται η δεκαετής επιτυχημένη πορεία της Μονάδας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και εξασφαλίζεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνικές και υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Assisting Nature ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013 στην Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονή Μονάδα, στελεχωμένη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ιατρούς και εμβρυολόγους, διακεκριμένα μέλη της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας αναπαραγωγής, που έχουν αποκτήσει εξειδίκευση και εμπειρία στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και κέντρα αναπαραγωγής του εξωτερικού. Το εργαστήριο Εμβρυολογίας, διαθέτει τον πλέον σύγχρονο, εξελιγμένο εξοπλισμό και αποτελεί τον πυρήνα της λειτουργίας της Μονάδας. Πιστοποιημένο με το διεθνές πρότυπο ISO EN 15224:2017, λειτουργεί με απόλυτη συνέπεια, ώστε να διασφαλίζονται οι αυστηροί έλεγχοι και οι εφαρμοζόμενες στην καθημερινότητα πιστοποιημένες διαδικασίες ποιότητας.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και η Assisting Nature ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό σκοπό: την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και επιπέδου σε ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας. Στόχος είναι η παροχή πλήρως εξατομικευμένων θεραπειών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε ζευγαριού επιλέγοντας με υπευθυνότητα και σεβασμό το καταλληλότερο θεραπευτικό πρωτόκολλο. Με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τη λειτουργία της Μονάδας εντός του ασφαλούς νοσοκομειακού περιβάλλοντος, τον εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών και την εμπειρία και εξειδίκευση του επιστημονικού προσωπικού, επιδιώκουμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο για την απόκτηση ενός παιδιού σε κάθε ζευγάρι που θα μας επισκεφθεί.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι η μεγαλύτερη Ιδιωτική Κλινική της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών υγείας των κατοίκων της περιοχής, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. Με νέες επιστημονικές συνεργασίες και επενδύοντας συνεχώς σε εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, έχουμε δημιουργήσει στην Κεντρική Ελλάδα μία πρότυπη μονάδα υγείας, εφάμιλλη με αυτές των μεγάλων αστικών κέντρων και του εξωτερικού. Συνεχίζουμε την ανάπτυξη μας με στόχο την ολοκληρωμένη παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη.

03/09/2020 – ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7, η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας, στην υπηρεσία των ασθενών!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΟΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑ ΑΣΘΕΝΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η δεύτερη επέμβαση αναθεώρησης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7 σε 70χρονη ασθενή από την Κύπρο, από την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική - Ρομποτικής Χειρουργικής του Μυοσκελετικού Συστήματος, με Διευθυντές τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user).

Η ασθενής, η οποία ζει μόνιμα στη Κύπρο, είχε υποβληθεί σε αρθροπλαστική γόνατος πριν από 1 χρόνο, λόγω όμως πρώιμης χαλάρωσης των υλικών και αστάθειας της άρθρωσης, αδυνατούσε να περπατήσει χωρίς πόνο.

Έγινε αφαίρεση της προηγούμενης αρθροπλαστικής, αντικατάσταση της με νέα υλικά και πλήρης εξισορρόπηση των μαλακών μορίων της άρθρωσης. Η ασθενής κινητοποιήθηκε πλήρως σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το χειρουργείο, βαδίζοντας με πλήρη φόρτιση του σκέλους και με ελάχιστο πόνο. Επιπλέον, η ασθενής ήταν ικανή να πραγματοποιήσει και ανεβοκατέβασμα σκάλας από την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα.

Με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7 μπορούν να διενεργηθούν ακόμα και οι πιο απαιτητικές επεμβάσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών μας, καθιστώντας το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ως κέντρο αναφοράς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 

Το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7, η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας, στην υπηρεσία των ασθενών!
Το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7, η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας, στην υπηρεσία των ασθενών!

 

Καπέλα ψυχρής θεραπείας κατά της αλωπεκίας (τριχόπτωσης) στους υπό χημειοθεραπεία  ασθενής της Ειδικής Μονάδας Παθολογικής Ογκολογίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Μία πολύ σημαντική υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη για τους ογκολογικούς ασθενείς του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Τα Καπέλα Ψυχρής Θεραπείας είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία για την αποφυγή της τριχόπτωσης, η οποία προκαλείται από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία.

Η επίδραση του φαρμάκου στους θύλακες των τριχών έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αδρανοποίησή τους η οποία οδηγεί στην τριχόπτωση. Με τη μείωση της θερμοκρασίας στο τριχωτό της κεφαλής, συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται, επιτρέποντας σε πολύ μικρή ποσότητα του φαρμάκου να περάσει στους θύλακες των τριχών και να αποφευχθεί η απώλεια μαλλιών.

Η αλωπεκία αποτελεί την εμφανέστερη παρενέργεια της αντικαρκινικής θεραπείας, αλλά και της ακτινοθεραπείας της κεφαλής, η οποία δημιουργεί σημαντικό ψυχολογικό πρόβλημα στον ασθενή. Με τη χρήση των καπέλων ψυχρής θεραπείας μπορούν να αποφευχθούν οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του ασθενούς, χωρίς να είναι ορατά τα σημάδια της χημειοθεραπείας.

Τα Καπέλα Ψυχρής Θεραπείας κατασκευάζονται με αυστηρές ιατρικές προδιαγραφές και απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Τα χαρακτηριστικά τους είναι:

  1. Όλα τα υλικά κατασκευής είναι αντιτοξικά και αντιαλλεργικά.
  2. Είναι άνετα ως προς τη χρήση.
  3. Προσαρμόζονται άνετα σε όλα τα μεγέθη των κεφαλών.
  4. Δεν περιορίζουν την κινητικότητα τους ασθενούς.
  5. Δεν χρειάζεται η λήψη κάποιου παρασκευάσματος.
  6. Δεν προκαλούν πονοκεφάλους στον ασθενή.

 

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, η μεγαλύτερη ιδιωτική κλινική της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, αναπτύσσει τις υπηρεσίες του και υιοθετεί μοντέρνες μεθόδους θεραπείας, φροντίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών του.

Όμιλος ΙΑΣΩ: Nέoς  Group Chief  Financial Officer ο κ.  Ιωάννης Τσάκωνας

Καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή (Chief Financial Officer-CFO) του Ομίλου ΙΑΣΩ αναλαμβάνει από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου ο κ. Ιωάννης Τσάκωνας, διαδεχόμενος τον κ. Στέλιο Τσιρόπουλο, ο οποίος συνεχίζει την επιτυχημένη και πολυετή συνεργασία του με τον Όμιλο από τη θέση του Συμβούλου Διοίκησης.

Ο κ. Τσάκωνας έχει στο ενεργητικό του μακρά θητεία στον κόσμο των επιχειρήσεων, έχοντας αναλάβει σειρά θέσεων ευθύνης. Ειδικότερα, διατέλεσε, Οικονομικός και Διευθύνων Σύμβουλος της HENKEL ECOLAB, Chief Financial Officer (CFO) Southeastern Europe της MARS & WRIGLEY και Country Controller Southeastern Europe στην ΒΟSTON SCIENTIFIC.

Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Hull, στην Αγγλία.

Ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Γεώργιος Σταματίου, αναφερόμενος στην ένταξη του κ. Τσάκωνα στο στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια δύσκολη περίοδο επενδύουμε σε ανθρώπους, με μεγάλη εμπειρία και επιτυχημένη πορεία, με σκοπό όχι μόνο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της εταιρείας μας, αλλά και την αξιοποίηση όλων των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Τσάκωνας, με την πλούσια εμπειρία και τις γνώσεις του, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των στρατηγικών μας επιδιώξεων. Τον καλωσορίζω, προσβλέποντας σε μία δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία και του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Newsletter