Main Menu

Δελτία Τύπου 2013

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ εξακουλούθησε και το 2012 να είναι ο μοναδικός κερδοφόρος πρό φόρων μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου της Υγείας και να διαθέτει το υψηλότερο περιθώριο EBITDA. Χαράζει νέα στρατηγική με άξονες την εξωστρέφεια και νέα προϊόντα, όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός. Ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας με νέα μειωμένα τιμολόγια. Τα σημεία αυτά παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του Ομίλου ΙΑΣΩ που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε μία ολοκληρωμένη και εκτενή παρουσίαση στους επενδυτές, αναλυτές και εκπροσώπους του Χ.Α, έγινε ενημέρωση στις προοπτικές και τους άμεσους στόχους του Ομίλου που είναι:

- Η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς του Ομίλου. Ειδικότερα:

 • Αναβαθμίζεται η οικονομική θέση νοσηλείας του ΙΑΣΩ, ενώ προσφέρεται η νοσηλεία σε δίκλινο δωμάτιο σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές για τους τοκετούς.
 • Ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση των νοσοκομείων του Ομίλου κατά ISO και TEMOS.

- Η διατήρηση του κύκλου εργασιών μέσω:

 • Προσέλκυσης ασθενών μέσω του Ιατρικού τουρισμού.
 • Σύναψης συμβάσεων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
 • Αύξησης του αριθμού των συνεργαζομένων Ιατρών.
 • Αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών και δημιουργία νέων τμημάτων/κλινικών.
 • Προσθήκης νέων καινοτόμων υπηρεσιών.

- Η βελτίωση του κύκλου εργασιών και των αποτελεσμάτων των θυγατρικών.

- Ο περαιτέρω περιορισμός των λειτουργικών δαπανών.

Τέλος τα στελέχη του ΙΑΣΩ, κ.κ. Στυλιανός Τσιρόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, Ιωάννης Ανδρούτσος, Διευθυντής Οικονομικού Προγραμματισμού απάντησαν σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από την πλευρά των επενδυτών για την πορεία του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στη χώρα μας, αλλά και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει σε σχέση με τον δημόσιο τομέα.

Συμμετοχή του Ομίλου ΙΑΣΩ στον αγώνα δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, και με κεντρικό μήνυμα «Τρέχουμε πιο γρήγορα ….από τη σκιά του» με στόχο την πρόληψη, πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Όμιλος ΙΑΣΩ με την ομάδα «TeamIAΣΩ», αποτελούμενη από 300 περίπου εργαζόμενους, ιατρούς και φίλους του ΙΑΣΩ, που με ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία έτρεξαν ή περπάτησαν σε ένα ξεχωριστό Αγώνα Δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Οι Κλινικές του Ομίλου, ΙΑΣΩ-Γυναικολογική-Μαιευτική, ΙΑΣΩ GENERAL & ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ διαθέτουν εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής ακτινοβολίας με την υποστήριξη έμπειρων και εξειδικευμένων χειρουργών-ιατρών που εγγυώνται σωστή και αξιόπιστη διάγνωση. Σημαντικότατη είναι η γειτονία και η άμεση συνεργασία εργαστηριακών (ακτινολόγων, παθολογοανατόμων, πυρηνικών ιατρών) και κλινικών ιατρών (γυναικολόγων, ογκολόγων,χημειοθεραπευτών, πλαστικών χειρουργών κ.α) με συνεχή παρουσία στον ίδιο χώρο, καθώς και η πλαισίωση της ομάδας αυτής από ψυχολόγο για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ σημείο αναφοράς της μαιευτικής και της γυναικολογίας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, για άλλη μια φορά έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού αποδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, στο Αμφιθέατρο της Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρουσίαση με θέμα: «Η αναγκαιότητα των πιστοποιήσεων ως προϋπόθεση για τη νοσηλεία ασθενών του εξωτερικού», με πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή της Κλινικής κ. Σωκράτη Μητσιάδη, ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση. Ομιλήτρια ήταν η κυρία Αγγελική Κατσάπη, Διευθύντρια – Πιστοποιημένη Επιθεωρήτρια του οργανισμού πιστοποίησης TEMOS. Στην ομιλία παρευρέθησαν πάνω από 100 ιατροί μεταξύ των οποίων συνεργάτες του Ομίλου από τη Θεσσαλία και την Αθήνα και πολλοί Ακαδημαϊκοί.

Η κυρία Κατσάπη αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται στο διεθνή χώρο για την είσοδο της χώρας μας στην ευρύτερη αγορά του Ιατρικού Τουρισμού, αλλά και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, ώστε να μπορεί ένας πάροχος υγείας να απευθυνθεί στην αγορά αυτή. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον όλη την ομιλία και υπέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Την παρουσίαση έκλεισε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Γεώργιος Σταματίου αναφερόμενος στους στόχους που έχουν τεθεί και στις ενέργειες που έχει προβεί η Διοίκηση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, προκειμένου να αποκτήσει όλα τα εχέγγυα που θα επιτρέψουν την είσοδο του στη διεθνή αγορά. Τόνισε ότι πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία, στην οποία το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας μπορεί να ανταποκριθεί, εφόσον διαθέτει την τεχνογνωσία, τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να απολαύσουν τα εδέσματα που είχε ετοιμάσει γι’ αυτούς ο Σεφ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το σύνολο των τμημάτων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 καθώς και για το Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων HACCP. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης TUV Hellas (θυγατρική της TUV Nord Γερμανίας). Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης για τη λήψη της πιστοποίησης στο σύνολο της Κλινικής και στην εστίαση, επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο παρερχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Επιθεωρήθηκαν όλα τα τμήματα της Κλινικής και πιστοποιήθηκε η παροχή Νοσηλευτικών, Εργαστηριακών, Απεικονιστικών Υπηρεσιών Υγείας, Ενηλίκων και Παίδων, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, των τμημάτων του ευρύτερου Παθολογικού, Χειρουργικού, Μαιευτικού, Εργαστηριακού Τομέα, οι Ειδικές Μονάδες, οι Διοικητικές Υπηρεσίες Υγείας καθώς και τα υποστηρικτικά τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, πιστοποιήθηκαν όλοι οι τομείς δραστηριότητας ως κάτωθι:

 • Αίθουσες Ωδινών και Τοκετών
 • Αναπαραγωγική Ιατρική IVF
 • Απεικονιστικά Εργαστήρια – Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Κατηγορίας Χ-3 – Ιατρική Φυσική: Ακτινοσκοπήσεις (Ακτινολογικό, Ακτινοσκοπικό), Αγγειογραφίες, Μαστογραφία, Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία
 • Διαγνωστικές Ενδοσκοπήσεις
 • Γραφείο Λοιμώξεων
 • Διασφάλιση Ποιότητας
 • Εξωτερικά Ιατρεία (Παθολογικού, Χειρουργικού & Μαιευτικού Τομέα)
 • Κεντρικά Εργαστήρια: Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Ορμονολογικό και Τμήμα Αιμοδοσίας
 • Κλινική Διαιτολογία
 • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πολυδύναμη Ενηλίκων
 • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πολυδύναμη Παίδων
 • Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΜΕΝΝ
 • Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
 • Παθολογοανατομικό Εργαστήριο
 • Πυρηνική Ιατρική
 • Τμήμα Υπερήχων
 • Υπηρεσία Ασθενοφόρου
 • Φυσική Ιατρική Αποκατάσταση – Αποθεραπεία
 • Χειρουργεία (άσηπτα, σηπτικά, μαιευτικές επεμβάσεις)
 • Διοικητικά και Υποστηρικτικά Τμήματα: Κεντρική Αποστείρωση, Φαρμακείο, Τμήμα Ανθρώπινων Πόρων, Υπηρεσία Ασφάλειας, Υποδοχή Ασθενών, Τηλεφωνικό Κέντρο, Πληροφορίες, Ιατρικό Αρχείο, Τεχνική Υπηρεσία, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Λογιστήριο Ασθενών, Υπηρεσία Πληροφορικής, Κεντρική Κουζίνα, Πλυντήρια, Ιματισμός, Επιμέλεια Κτιρίου, Προμήθειες, Εφοδιασμός και Διανομή, Εταιρική Ανάπτυξη

Παράλληλα, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, έλαβε ξεχωριστή πιστοποίηση για το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων (HACCP), που αφορά ειδικά:

 1. Στην οργάνωση και υλοποίηση ολοκληρωμένων υπηρεσιών εστιάσεως στους νοσηλευόμενους και το προσωπικό της κλινικής και συγκεκριμένα για: την Προμήθεια, Παραλαβή, Αποθήκευση, Επεξεργασία και τελική διάθεση τροφίμων.
 2. Στη διαχείριση μητρικού γάλακτος στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ).

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, κάνοντας ενέργειες διαρκούς βελτίωσης και δεσμεύεται για την συνεχή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των αποδεκτών των υπηρεσιών του. Εν μέσω της έντονης ύφεσης και της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, προχώρησε στις πιστοποιήσεις αυτές που αποτελούν σταθμό στην πορεία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και του Ομίλου γενικότερα, καθώς και στις εξελίξεις στα θέματα υγείας στη χώρα μας.

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2013 διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο της Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ενημερωτική ομιλία για τους Συνεργάτες Ιατρούς που αφορούσε στα δύο εξής επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα:

 1. Αποτελεσματική Διαχείριση των Φορολογικών Συναλλαγών
  Ομιλητής: Παναγιώτης Πυργίδης, Οικονομικός Διευθυντής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
 2. Νομική Διάσταση & Αντιμετώπιση θεμάτων Ιατρικής Ευθύνης
  Ομιλήτρια: Ναταλίνα Γιτσάρα, Νομική Σύμβουλος ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Τις ομιλίες προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής της Κλινικής, Ιατρός κ. Σωκράτης Μητσιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε οτι στις μέρες μας παρουσιάζονται ραγδαίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη δημιουργία και την ανάπυξη οργανωμένων και πιστοποιημένων δομών και υποδομών για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών και την καλύτερη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν μεγάλο καθώς οι δύο ομιλητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε μαγάλο αριθμό αποριών και διευκρινίσεων.

Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ που προετοίμασε ειδικά για τους ιατρούς συνεργάτες της Κλινικής ο ΣΕΦ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Newsletter