Main Menu

Δελτία Τύπου 2010

Στις 22 Μαρτίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η μαιευτική και γενική κλινική «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας που βρίσκεται στην περιοχή Νίκαιας της Λάρισας. Εκεί σε μια έκταση 60 στρεμμάτων κατασκευάστηκε ένα μεγάλο κτίριο συνολικού εμβαδού 25.000 τετραγωνικών μέτρων το οποίο στην τελική του ανάπτυξη θα διαθέτει 213 κλίνες και θα είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.

Ουσιαστικά το μέγεθος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παραπέμπει σε ένα μεγάλο νοσοκομείο το οποίο όμως ανήκει στους γιατρούς. Κεντρικό σύνθημα των ανθρώπων που στελεχώνουν την κλινική είναι: «ιατρικές υπηρεσίες Βοστόνης με τιμολόγια Θεσσαλίας και σεβασμός στον άνθρωπο». Οι γιατροί που θα εργάζονται στην κλινική, αγγίζουν τους 130 και το υπόλοιπο προσωπικό τα 300 άτομα.

Η «Θ» βρέθηκε προχθές Παρασκευή στο «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας», όπου συζήτησε με τον πρόεδρο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μαιευτήρα, κ. Φαίδωνα Σκαρίμπα για το όλο εγχείρημα και τους στόχους του και ξεναγήθηκε στους μεγάλους χώρους της κλινικής έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει τις υψηλού επιπέδου υποδομές που διαθέτει. Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας θα λειτουργεί από τις 22 Μαρτίου και τα εγκαίνια θα τελεστούν περίπου ένα μήνα αργότερα.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας βρίσκεται στην περιοχή Νίκαιας της Λάρισας (στο 8ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Λαρίσης-Αθηνών) σε έκταση 60 στρεμμάτων η οποία αγοράστηκε από τον Όμιλο ΙΑΣΩ. Πλέον έχει κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και επιβλητικό κτίριο εμβαδού 25.000 τετραγωνικών μέτρων με άνετους και μεγάλους χώρους καθώς και υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό. Ο κ. Σκαρίμπας υπογράμμισε πως η υπόθεση για την κατασκευή ΙΑΣΩ στην Θεσσαλία ξεκίνησε να συζητιέται πριν επτά χρόνια. Μάλιστα γιατροί από το Βόλο ήταν αυτοί που έθεσαν πρώτοι το θέμα.

Τελικά η επιλογή της Νίκαιας δεν έγινε τυχαία για την κατασκευή της Κλινικής. Εκπονήθηκαν δημογραφικές, χωροταξικές και άλλες μελέτες και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται 45-50 χιλιόμετρα από τις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις δηλαδή Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Ιδίως για το Βόλο, επειδή η πρόσβαση είναι μέσω της ΠΑΘΕ, κάποιος μπορεί να μεταβεί στην Κλινική μάξιμουμ σε 35 λεπτά.

Η Κλινική

Ο κ. Σκαρίμπας επισημαίνει ότι οι περισσότεροι ακούγοντας τη λέξη ΙΑΣΩ σκέφτονται αυτόματα το μαιευτήριο. Το μαιευτήριο όμως ήταν η αρχή της δημιουργίας του ομίλου ΙΑΣΩ ο οποίος σήμερα συμπεριλαμβάνει το ΙΑΣΩ (πρώην μαιευτήριο ΗΡΑ), το ΙΑΣΩ Παίδων που ξεκίνησε τη λειτουργία το Σεπτέμβριο, τη MEDSTEM που δραστηριοποιείται στη φύλαξη βλαστοκυττάρων και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκαρίμπας σημειώνει πως το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας θα είναι μαιευτική και γενική κλινική. Η Κλινική με το άνοιγμά της θα έχει 175 κλίνες και σε πλήρη ανάπτυξη 213. Αυτές κατανέμονται ως εξής: 22 στη Μαιευτική, δέκα στη Γυναικολογική, 14 στη Χειρουργική, δέκα στην Ορθοπεδική, δέκα στην ΩΡΛ, δέκα στη Γναθοχειρουργική, δέκα στην Ουρολογική, δέκα στη Νευροχειρουργική, οκτώ στην Εντατική Ενηλίκων και παίδων, δεκαπέντε στη Μονάδα πρόωρων, δέκα στην Παιδοχειρουργική, δέκα στην ΠαιδοΩΡΛ, δέκα στην Παθολογική, δέκα στην Καρδιολογική και δέκα στην Οφθαλμολογική.

Ο ίδιος τονίζει για τη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών ότι τρεις από τις δώδεκα κλίνες θα είναι επιπέδου ΙΙΙ οι οποίες προορίζονται για τη νοσηλεία νεογνών μικρού βάρους ή με σοβαρά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Στην περιφέρεια ο ιδιωτικός τομέας δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο και οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσοκομεία με τα γνωστά σε όλους προβλήματα. Επίσης, ενώ η νομοθεσία μας επέβαλε μικρότερο αριθμό κλινών στη Μονάδα νεογνών, προχωρήσαμε σε μια μία μεγάλη επένδυση φθάνοντας τις δεκαπέντε κλίνες, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων και των νεογνών γνωρίζοντας ότι στα πρόωρα νεογνά τη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα πρώτα λεπτά της ζωής τους για ολόκληρο το μέλλον τους, καθώς και τις απαιτήσεις των μαιευτήρων της περιοχής.

Στο προσεχές μέλλον θα λειτουργήσει Παιδιατρική Κλινική, Μονάδα Αιμοκάθαρσης και Πυρηνική Ιατρική.

Κλινική των γιατρών

Ο κ. Σκαρίμπας υπογραμμίζει με νόημα πως ο Όμιλος ΙΑΣΩ ανήκει σε γιατρούς. Δεν έχουμε δηλαδή επιχειρηματίες. Έτσι μπορούμε να κανονίσουμε τα τιμολόγιά μας, ώστε να εξυπηρετούμε και τους γιατρούς και τους ασθενείς. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο ακολουθείται και στην περίπτωση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας συμμετέχουν περίπου 130 γιατροί από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας εκ των οποίων οι 60 προέρχονται από το Βόλο. Πρόκειται για καταξιωμένους γιατρούς της Θεσσαλίας. Αυτοί οι γιατροί κατέχουν περίπου το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έχοντας καταβάλλει γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο 75% ανήκει στην ΙΑΣΩ Α.Ε. η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στους γιατρούς. Η ΙΑΣΩ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 γιατροί καθώς και άλλοι μεμονωμένοι επενδυτές ή νομικά πρόσωπα. Τα διοικητικά συμβούλια των κλινικών του ομίλου απαρτίζονται αποκλειστικά από γιατρούς.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετέχουν τέσσερις γιατροί από τη Θεσσαλία εκ των οποίων οι δύο δεσμεύουν με την υπογραφή τους την εταιρεία και πέντε από την Αθήνα.

Ο κ. Σκαρίμπας επισημαίνει πως «σκοπός μας είναι η πολυμετοχικότητα του σχήματος. Μέσα από αυτή τη συμμετοχή του ο γιατρός δεσμεύεται απέναντι στην κλινική, γιατί είναι και ο ίδιος ιδιοκτήτης. Τα περιστατικά θα τα φέρει ο γιατρός. Αυτός θα φέρει την κερδοφορία στην επιχείρηση και αυτός θα διασφαλίσει την επένδυση. Η λέξη κλειδί για εμάς είναι αυτή του συνεργάτη. Το μοντέλο συνεργασίας, δηλαδή του συνεργάτη μετόχου ή του εξωτερικού συνεργάτη, θα το αποφασίσει ο ίδιος. Σε αυτή τη λογική πραγματοποιήσαμε επανειλημμένες συναντήσεις στην κλινική καλώντας τους γιατρούς όλων των νομών για ενημέρωση και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Κλινικής».

Σύγχρονος εξοπλισμός, προσιτές τιμές

«Εδώ ερχόμαστε για να κάνουμε τη διαφορά» σημειώνει με νόημα ο κ. Σκαρίμπας. Ο ξενοδοχειακός και ιατρικός εξοπλισμός της Κλινικής φαίνεται να αποτελούν εχέγγυα για μια τέτοια εξέλιξη.

«Οι εγκαταστάσεις, το ξενοδοχειακό κομμάτι, τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας, των μεγαλύτερων εργοστασίων του κόσμου. Γενικά ο ιατροβιολογικός εξοπλισμός είναι εντυπωσιακός. Ο μαγνητικός τομογράφος 1.5 tesla Avanto της Siemens, ο Αξονικός τομογράφος της Toshiba 128 τομών με εκπληκτική ταχύτητα και δυνατότητα αναίμακτης στεφανιογραφίας αφήνουν άριστες εντυπώσεις. Τέλος ο σεβασμός στους νοσηλευόμενους, η βοήθεια στον άνθρωπο και τους εργαζόμενους, η ασφάλεια των γιατρών στην εκτέλεση του λειτουργήματός τους και η προστασία του περιβάλλοντος είναι λέξεις κλειδιά του ΙΑΣΩ» αναφέρει ο κ. Σκαρίμπας.

Σύνθημα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι «Ιατρικές υπηρεσίες Βοστόνης με τιμολόγια Θεσσαλίας και σεβασμό στον άνθρωπο».

Όπως αναφέρει ο κ. Σκαρίμπας οι τιμές του ΙΑΣΩ είναι κατώτερες από τις τιμές που ισχύουν σήμερα στο Βόλο. Επιπρόσθετα θα γίνουν συμβάσεις με όλα τα ταμεία, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στη νέα Κλινική».

Το προσωπικό

Περίπου στα 300 ανέρχονται τα άτομα που θα εργάζονται στο ξεκίνημα της λειτουργίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νοσηλευτές. Η επιλογή των εργαζομένων έχει ήδη γίνει και πλέον καλούνται για να αναλάβουν υπηρεσία. Όλοι οι εργαζόμενοι προέρχονται από την περιοχή της Θεσσαλίας.

«Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έγινε για τους Θεσσαλούς και θα λειτουργήσει από τους Θεσσαλούς. Έχει γίνει η επιλογή του προσωπικού που θα βρίσκεται στο ξεκίνημα της Κλινικής με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια, ώστε να είναι άριστο. Το θέμα του προσωπικού είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Γι’ αυτό και στο κατασκευαστικό κομμάτι έχουν προβλεφθεί χώροι οι οποίοι θα δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας» επισημαίνει ο κ. Σκαρίμπας.

Προσθέτει δε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς διαρκής στόχος είναι να διαθέτει υψηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών «ΙΑΣΩ Α.Ε.» και «ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» αποφάσισαν να παρέχουν στους γονείς των παιδιών που γεννιούνται εντός των Μαιευτικών Τμημάτων τους δωρεάν τη λήψη, επεξεργασία και φύλαξη των βλαστικών κυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα.

Η επεξεργασία των δειγμάτων και η φύλαξη θα γίνεται για οικογενειακή χρήση από την θυγατρική εταιρεία του ομίλου «ΙΑΣΩ» με την επωνυμία Medstem Services Α.Ε. στην οποία ανήκει η τράπεζα βλαστοκυττάρων Cryobanks International Services Athens που στεγάζεται εντός του «ΙΑΣΩ» και έλαβε διαπίστευση το 2007 από την AABB (American Association of Blood Banks) και είναι η μοναδική τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων στην Ευρώπη με την διαπίστευση αυτή. Η προαιρετική φύλαξη βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο θα επιβαρύνεται με 766 ευρώ ανά δείγμα. Η προσφορά των βλαστοκυττάρων όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γεώργιος Σταματίου είναι ένα επιπλέον σημαντικό βήμα μείωσης του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα ακολουθήσουν και άλλα αφού διανύουμε μια εποχή όπου οι οικονομικές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται και η αγοραστική δύναμη της Eλληνικής οικογένειας συρρικνούται καθημερινά. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ιδίως για τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος ΙΑΣΩ αποφάσισε να μειώσει περαιτέρω τις τιμές της Οικονομικής θέσης νοσηλείας για τους φυσιολογικούς τοκετούς και τις καισαρικές τομές.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οι τιμές μειώθηκαν κατά 30% και πλέον. Eνώ στο ΙΑΣΩ (Αθήνας) από 20 Δεκεμβρίου θα ισχύουν νέες μειωμένες τιμές τουλάχιστον κατά 15%.

Είναι γεγονός πως ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας σε περίπου 4.500 γυναίκες. Η πλειονότητα των γυναικών θεωρεί πως η νόσος δεν την αφορά παρόλο που τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι 1 στις 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της και από αυτές πάνω από το 70% του συνόλου των γυναικών με καρκίνο του μαστού δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό. Ωστόσο, οι διαγνωστικές μέθοδοι που η επιστήμη σήμερα έχει στη διάθεσή της, επιτρέπουν τη διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο και οι θεραπευτικές δυνατότητες αντιμετωπίζουν τη νόσο με επιτυχία.

Η γνώση είναι το πρώτο βήμα για να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή τον «Παγκόσμιο Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού», τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 13.30μμ ,η κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με μεγάλη συμμετοχή γυναικών από την κοινωνία της Θεσσαλίας. Αποδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία στο ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας προσέφερε δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στις παρευρισκόμενες γυναίκες. Το Τμήμα Απεικονίσεων της κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο, με τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας (επίπεδα μικροδόσης).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Αντώνιος Κεραμόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ (Αθηνών), ο οποίος τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, διότι τελικά αυτή είναι η οποία σώζει ζωές. Αναφέρθηκε επιπλέον στις σημερινές δυνατότητες της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού και τόνισε ότι τα όπλα που προσφέρει σήμερα η επιστήμη είναι τόσα ώστε καμία γυναίκα δεν πρέπει να χάνεται από τον καρκίνο του μαστού.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης οι Α. Καργιώτης- Αντιπρόεδρος ΔΣ ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Α. Γάκη –Αντιπρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, Ε. Ντελιοπούλου-Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης. Η κα. Δ. Πάρτσια- Κοινωνική Λειτουργός από το Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μίλησε για τους ανασταλτικούς παράγοντες της πρόληψης και τέλος μία εθελόντρια του συλλόγου μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

Αγαπητοί φίλοι μέτοχοι και αγαπητοί συνάδελφοι

Σήμερα πραγματοποιούμε την 1η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εν λειτουργία και έχω την τιμή να συμμετέχω, μετά τις πρόσφατες αλλαγές, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Πριν από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκίνησε σαν Όραμα Ζωής και έγινε για όλους έργο ζωής.

Είναι ένα νοσοκομείο που στηρίζεται στην ισότιμη συνεργασία των ιατρών - συναδέλφων και στη σωστή και αξιόπιστη αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των ασθενών, με σεβασμό στον Άνθρωπο και την μοναδικότητα του. Είναι ένα νοσοκομείο των γιατρών, αφού στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχουν μόνο γιατροί.

Είναι ένα νοσοκομείο των γιατρών της Θεσσαλίας γιατί από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του οι περισσότεροι από τους γιατρούς της Θεσσαλίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και είτε άμεσα είτε έμμεσα συνεργάζονται μαζί μας.

Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης καλώ εσάς τους γιατρούς μετόχους και όλους τους μέχρι σήμερα συνεργάτες γιατρούς, να αγκαλιάσουμε αυτό το υπέροχο δημιούργημα με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με σκοπό να καταστεί το καλύτερο νοσοκομείο της περιοχής και να πετύχει οικονομικά αποτελέσματα, τέτοια ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς.

Η λειτουργία του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ άρχισε τον Μάρτιο του 2010, τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2010 και πιστεύω πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποτελεί ένα πλήρως ολοκληρωμένο νοσοκομείο αφού θα λειτουργήσουν και όσα ακόμα τμήματα κρίθηκαν απαραίτητα από την ανάλυση των αναγκών της περιοχής. Ένα από αυτά είναι η ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, η οποία εντός των επόμενων ημερών θα λάβει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, και στο άμεσο διάστημα θα υποδεχτεί τους πρώτους νεφροπαθείς. Ήδη έχει επιλεγεί και έχει προσληφθεί το πρώτο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης άλλο τμήμα είναι αυτό της ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού, έχει επιλεγεί και έχει προσληφθεί το βασικό ιατρικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό και εκκρεμούν ο έλεγχος από την επιτροπή του Δημόκριτου και η έκδοση της άδειας από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία αναμένεται να συσταθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα αδειοδοτηθεί.

Με τη λήψη της άδειας λειτουργίας επιδίωξη μας ήταν η υπογραφή συμβάσεων με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ήδη έχουν υπογραφεί σχετικές συμβάσεις με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και την GENERALI και είμαστε στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης με δύο ακόμα ασφαλιστικές εταιρίες.

Επίσης επιδιώξαμε σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία. Έχουμε ήδη σύμβαση με τον ΟΓΑ από την 1.10.2010 και με το ΙΚΑ από την επόμενη εβδομάδα. Βρισκόμαστε επίσης στο τελευταίο στάδιο διαπραγμάτευσης με τoν ΟΑΕΕ και εξετάζουμε το ενδεχόμενο σύμβασης με τον ΟΠΑΔ και το ΝΑΤ.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω για την εκπόνηση προγραμμάτων check up ανδρών, γυναικών και παιδιών που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο και εφαρμόζονται από την 1η Νοεμβρίου, καθώς και την δημιουργία προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την ονομασία ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2010.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο σύναψης σύμβασης συνεργασίας με τις ποδοσφαιρικές ομάδες ΠΑΕ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα SUPER LEAGUE. Στις ομάδες αυτές θα παρέχουμε αρκετές υπηρεσίες, ως αντιστάθμισμα σε ειδικά προγράμματα χορηγίας τους. Ως έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου των γιατρών και της ενεργούς συμμετοχής τους στην υλοποίηση του Οράματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι εκπονήθηκε και θα σας κοινοποιηθεί εγγράφως, το πρόγραμμα ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ για όλους τους γιατρούς του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Ειδικά όμως για τους μετόχους του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποφασίστηκε να δοθούν πρόσθετα προνόμια και παροχές τα οποία επίσης θα σας γνωστοποιηθούν μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

----------------------

Αναγνωρίζοντας τη βοήθεια των μέχρι σήμερα μετόχων της εταιρείας, αποφασίστηκε να γίνει κεφαλαιοποίηση των αποθεματικών, γιατί θεωρούμε ότι αυτά τα αποθεματικά θα πρέπει να διανεμηθούν με τη μορφή μετοχών στους μέχρι σήμερα μετόχους.

Τα Αποθεματικά της Εταιρίας ανέρχονται σε 8, 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Από το ποσό αυτό κεφαλαιοποιούμε τα 8 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ώστε στη συνέχεια να εκδοθούν 4 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά. Τα ακριβή ποσά περιέχονται στην έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου · ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Όπως είναι γνωστό όλοι οι μέτοχοι είμαστε γιατροί και θέλουμε να προσελκύσουμε και αρκετούς νέους συναδέλφους, όχι απλά ως συνεργάτες, αλλά ως μετόχους του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Γι’ αυτό σας προτείνω και σας παρακαλώ να υποστηρίξετε την πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην τιμή διάθεσης ίση με τις τελευταίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό βέβαια θα γίνει για τελευταία φορά, η επόμενη αύξηση δεν μπορεί να έχει τιμή χαμηλότερη από 1 €, δεδομένου ότι η σημερινή αύξηση θα γίνει στη τιμή των 88 λεπτών (0,88 €). Αυτό σημαίνει ότι όσοι γιατροί είναι ήδη συνεργάτες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ή έχουν αποφασίσει να γίνουν, τους παρέχεται η δυνατότητα και θα έλεγα η μοναδική δυνατότητα, να αποκτήσουν σε τιμή ίση με την τιμή που αγοράσαμε οι περισσότεροι από εμάς μετοχές του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Η Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπως ανακοινώθηκε και στην πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης, προτείνεται να γίνει με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Επιπλέον, θα ήθελα να αναφερθώ στο ποσό της αύξησης του Μετοχικού κεφαλαίου. Για την κάλυψη των άμεσων ταμειακών αναγκών, οι οποίες προέρχονται πρώτον από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, όπου είναι λογικό ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός περιστατικών και δεύτερον από την ανάγκη για χρηματοδότηση των αναγκών της εταιρείας λόγω της σύμβασης με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είναι γνωστό ότι καθυστερούν υπέρμετρα τις πληρωμές τους. Ως ελάχιστο ποσό αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμήθηκε ότι είναι το ποσό των 4,4 εκ ευρώ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και μέτοχοι,

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκίνησε τη λειτουργία του με κάποια επιφυλακτικότητα αναφορικά με τις δυνατότητες συνεργασίας όλων των συντελεστών της εταιρείας (εγκαταστάσεις – εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό). Έκανε τα εγκαίνια με μεγάλη επιτυχία όταν εξασφάλισε εναρμόνιση της ισορροπίας και της ομαλής λειτουργίας όλων των αναφερόμενων συντελεστών. Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και την έναρξη λειτουργίας και των υπολοίπων τμημάτων και μετά την συμπλήρωση όποιων κενών παρουσιάστηκαν σε ιατρικό κυρίως προσωπικό, θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να πούμε με βεβαιότητα, ότι το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποτελεί ένα πλήρες από κάθε άποψη νοσοκομείο και τώρα αρχίζει η ουσιαστική λειτουργία του. Συμφωνώ λοιπόν με την άποψη που εκφράστηκε ότι το 2011 θα είναι η χρονιά του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

----------------------

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μέχρι σήμερα ανεχθήκαμε, χωρίς απάντηση επιθέσεις κάθε είδους από τους ανταγωνιστές και τους αντιπάλους μας. Δεχθήκαμε κάθε είδους κατηγορίες, ανεχθήκαμε πλήθος δυσφημιστικών ειδήσεων, υποστήκαμε αρκετά εμπόδια στη μέχρι σήμερα διαδρομή μας, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν έπιασε τόπο. Έπεσαν στο κενό όλες οι προσπάθειες προσβολής και παρεμπόδισης της ίδρυσης και της έναρξης λειτουργίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω και όλους εσάς, για μια ακόμα φορά, και όλους όσους πίστεψαν και δούλεψαν για την υλοποίηση του οράματος.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι πλέον γεγονός, έχουν αποδεχτεί την ύπαρξη του και οι πιο δύσπιστοι, οι οποίοι κατάλαβαν ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουν να το πολεμούν. Κάθε προσπάθεια από εδώ και στο εξής θα αντικρούεται με τον τρόπο που τους ταιριάζει.

- Και αυτό γιατί όλοι εμείς που φτιάξαμε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ήρθαμε να ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ και όχι για να ανταγωνισθούμε… - Ηρθαμε να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ και όχι να καταργήσουμε…

- Ηρθαμε να ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ και όχι να διαιρέσουμε…

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Newsletter