Main Menu

Δελτία Τύπου 2006

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Α.Ε

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2006 στη Λάρισα, όπου έλαβε απόφαση για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με την έκδοση 327.480 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Ο Πρόεδρος της ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ.Αθανάσιος Χανδακάς ανέφερε ότι, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. ανέρχεται σήμερα συνολικά σε 6.549.600 Ευρώ, διαιρούμενο σε 654.960 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας 10 Ευρώ εκάστης. Τα ίδια κεφάλαια της Εταιρίας ανέρχονται σε 7.532.040 Ευρώ. Στο συνολικό μετοχικό κεφαλαίο της Εταιρίας συμμετέχει η ΙΑΣΩ Α.Ε. με ποσοστό 74% και οι ιατροί της Θεσσαλίας με ποσοστό 26%.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται σε 9.824.400 Ευρώ στο οποίο θα συμμετέχουν από κοινού η ΙΑΣΩ Α.Ε και οι ιατροί της Θεσσαλίας. Τα ίδια κεφάλαια της ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Α.Ε. μετά την αύξηση θα ανέλθουν στο ποσό των 12.444.240 Ευρώ.

Η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής INTRAKAT Α.Ε. βρίσκεται ήδη στο 85% της αποπεράτωσης της πρώτης φάσης του έργου και αναμένεται να το παραδώσει ολοκληρωμένο τον Ιανουάριο του 2007.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, υπογράμμισε στη σημασία της επένδυσης για την περιοχή που θα καλύπτει τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας τεσσάρων νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και στις θέσεις εργασίας που θα ανέλθουν σε 300.

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, η τελετή θεμελίωσης του «ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», συνολικής επένδυσης 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θα αποτελείται από Γενική και Μαιευτική Κλινική, δυναμικότητας 160 κλινών , Μονάδες Εντατικής θεραπείας, Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Τεχνητής Γονιμοποίησης και Τεχνητού Νεφρού, το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες εξειδικευμένων και υψηλού επιπέδου ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών, σε κρίσιμους τομείς , στην ευρύτερη περιοχή των νομών Λαρίσης, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε θα επωφεληθεί από σημαντικές συνέργειες που θα αναπτυχθούν από τη μεταφορά τεχνογνωσίας, λόγω της σχέσεως του με τη μητρική εταιρεία ΙΑΣΩ Α.Ε και την αδελφή εταιρεία ΙΑΣΩ GENERAL A.E που έχουν πολύ υψηλού επιπέδου συνεργάτες από την επιστημονική και ιατρική κοινότητα της χώρας και εξειδικευμένες διεθνείς συνεργασίες.

Η ανέγερση του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ γίνεται σε ιδιόκτητη έκταση 50 στρεμμάτων και θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

Η λειτουργία του θα βασισθεί στο δοκιμασμένο και εξαιρετικά πετυχημένο πρότυπο της εταιρικής διακυβερνήσεως του Ομίλου (πολυμετοχικό σχήμα με μετόχους διακεκριμένους γιατρούς και με πρότυπη επαγγελματική διοίκηση).

Η επιτυχής διαχείριση και οι αναπτυξιακές προοπτικές της ΙΑΣΩ Α.Ε αποτυπώνονται και στα τελευταία αποτελέσματα εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών του ιατρικού κλάδου, στην επισκόπηση του Τομέα Υγείας που καταρτίζει και δημοσιεύει κάθε χρόνο η KANTOR CAPITAL.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου ,που σημειώνουν μεγάλη πτώση κερδών το 2004, η ΙΑΣΩ Α.Ε ακολουθεί σταθερή ανοδική πορεία, με περιθώρια κέρδους προ φόρων, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, 28,7% το 2004 επί του κύκλου εργασιών της.

Για τη Γενική και Μαιευτική Κλινική του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, που θα απασχολήσει 300 άτομα, έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον ιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Η φιλόδοξη καινοτομία που χαρακτηρίζει το όλο έργο, θα έλεγε κανείς, ότι εκφράζει βαθύ σεβασμό σε δύο μεγάλους μύθους της Θεσσαλίας: στον θεό ιατρό Ασκληπιό, που κατά την κυρίαρχη εκδοχή του μύθου, ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και στους Αργοναύτες, σύμβολο των νέων συνόρων και οριζόντων. Κάθε ταπεινή συμβολή σ’αυτό το πνεύμα, όπως αυτή του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ενισχύει την προοπτική μιας νέας δυναμικής, δημιουργικής πορείας της τόσο ιστορικής αυτής περιοχής.

Το έργο θεμελίωσε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Στην τελετή που χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιγνάτιος, παρευρέθηκε ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Ζώης, ο νομάρχης της περιοχής κ. Κατσαρός, καθώς και ο Νομάρχης Μαγνησίας Ιωάννης Πρίντζος. Επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των τεσσάρων δήμων, γιατροί-μέτοχοι με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ κ. Αθανάσιο Χανδακά καθώς και άλλοι επίσημοι.

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Newsletter