Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

εξοπλισµένο µε τον πλέον σύγχρονο και πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισµό

εξοπλισµένο µε τον πλέον σύγχρονο και πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισµό

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - Νοσηλείας

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - Νοσηλείας

Μαιευτική Κλινική - Σύγχρονες αντιλήψεις για τη φροντίδα της γυναίκας και του νεογνού

Μαιευτική Κλινική - Σύγχρονες αντιλήψεις για τη φροντίδα της γυναίκας και του νεογνού

µε τη συνδροµή κορυφαίων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων

µε τη συνδροµή κορυφαίων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΟΓΝΩΝ

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πέραν της πραγματοποίησης των προκαθορισμένων εξετάσεων από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού (Συγγενή υποθυρεοειδισμό, Φαινυλκετονουρία, Έλλειψη του ενζύμου G-6-PD, γαλακτοζαιμία) , παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας ειδικών προληπτικών ελέγχων στα νεογνά που αφορούν στα εξής:

  • Έλεγχος Ακοής Νεογνών

Οι Ωτοακουστικές εκπομπές αφορούν στον έλεγχος στα νεογνά κατά το χρόνο παραμονής τους στην Κλινική, για τον ακριβή εντοπισμό προβλημάτων ακοής. Η φυσιολογική ακοή από τους πρώτους μήνες της ζωής αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κατανόηση της ομιλίας και της γλώσσας. Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο, αξιόπιστη και σύντομη, η οποία πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ωτορινολαρυγγολόγους.

  • Διευρυμένος Προληπτικός Έλεγχος Μεταβολικών Νοσημάτων Νεογνών 

Ο διευρυμένος προληπτικός έλεγχος αποτελεί σήμερα διεθνώς μια πρακτική ελέγχου νεογνών για πιθανά κρυφά μεταβολικά νοσήματα. Με τον όρο κρυφά εννοούμε ότι δεν εμφανίζουν κλινικά σημεία και επομένως δεν μπορούν να διαγνωσθούν κατά τη γέννηση του νεογνού ή κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Στην Ελλάδα σήμερα, σε αντίθεση με τα περισσότερα κράτη σε Ευρώπη και Αμερική, τα νεογνά ελέγχονται από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού μόνο για 4 μεταβολικά νοσήματα: Φαινυλκετονουρία, έλλειψη του ενζύμου G6PD, υποθυρεοειδισμό και γαλακτοζαιμία. Ο διευρυμένος νεογνικός έλεγχος που παρέχεται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας μπορεί να προσδιορίσει 40 επιπλέον μεταβολικά και άλλα νοσήματα μερικά εκ των οποίων εμφανίζονται σχετικά συχνά στον Ελληνικό πληθυσμό, όπως η κυστική ίνωση, η μερική ή ολική ανεπάρκεια βιοτινιδάσης, η υπερπλασία των επινεφριδίων. Εκτός αυτών μπορούν να ανιχνευθούν επίσης πιο σπάνια νοσήματα όπως είναι η ανεπάρκεια στο μεταβολισμό λιπαρών οξέων, αμινοξέων καθώς και οργανικών οξέων. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, η πιθανότητα να προσβληθεί ένα παιδί είναι 1 στα 1500 για όλα τα ανωτέρω ελεγχόμενα νοσήματα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η Κλινική προσφέρει πλήθος υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της περιόδου της εγκυμοσύνης όπως δωρεάν μαθήματα «Μαιευτικής Φροντίδας κατά τη διάρκεια του τοκετού και της λοχείας» και δωρεάν μαθήματα «Μητρικής Τέχνης». Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν αναλυτική ενημέρωση για τον τοκετό, συμβουλές διατροφής και ψυχολογικής προετοιμασίας της εγκύου και σύντομη ξενάγηση στον χώρο της Κλινικής. Επιπρόσθετα, οι έμπειρες μαίες της Κλινικής επεξηγούν όσα χρειάζεται μια μητέρα για την ασφαλή περιποίηση του μωρού της καθώς και για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

Την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τον τοκετό, θα παραλάβετε την Δήλωση Γέννησης από την Προϊσταμένη του Μαιευτικού Ορόφου. Η Δήλωση του μωρού σας θα γίνει στο Ληξιαρχείο Νίκαιας, εντός 10 ημερών. Επιπρόσθετα θα σας ζητηθεί να εκδώσετε το ΑΜΚΑ του μωρού σας, στο ΚΕΠ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ληξιαρχείο.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και των δύο γονέων
  2. 2 Ληξιαρχικές Πράξεις Γάμου και Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, πρωτότυπα ή επικυρωμένα
  3. Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α. (και των 2 γονέων)

Σε περίπτωση αλλοδαπών πολιτών απαιτούνται τα εξής:

  1. Διαβατήριο και των δύο γονέων
  2. Πιστοποιητικό Γάμου μεταφρασμένο στα Ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών ή την αντίστοιχη Πρεσβεία ή από Δικηγόρο

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ο ιατρικός φάκελος και οι απαντήσεις των ιατρικών εξετάσεων είναι προσωπικά δεδομένα αυστηρά απόρρητα. Η Κλινική μας, σεβόμενη την ιατρική δεοντολογία καθώς και τις ισχύουσες διατάξεις, δύναται να δώσει αντίγραφα των ιατρικών εξετάσεων μόνο στον ίδιο το νοσηλευόμενο ή σε εξουσιοδοτημένο άτομο με γνήσιο υπογραφής, κατόπιν αιτήσεως στο Ιατρικό Αρχείο της Κλινικής.
Τηλ. επικοινωνίας: 2410 996830
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 έως 16:00

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Το Μαιευτικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει υπηρεσία φωτογράφησης του μωρού σας, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να κρατήσετε τις πρώτες στιγμές της ζωής του για πάντα. Πρόκειται για ένα πακέτο δέκα (10) φωτογραφιών από το θάλαμο βρεφών του μαιευτικού ορόφου που καταγράφουν τις πρώτες ημέρες ζωής του μωρού σας.

Πραγματοποιείται από επαγγελματία φωτογράφο, με απόλυτο σεβασμό στα νεογνά και πλήρη τήρηση των κανόνων ασφαλείας (χωρίς τη χρήση φλας ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων). Η φωτογράφηση είναι προαιρετική και με μικρό οικονομικό κόστος.

TOP